Porsche показала новий Taycan Turbo GT

Porsche показала новий Taycan Turbo GT

12 березня 2024
0

У Porsche Taycan 2024 з'явилася надпотужна топова версія Turbo GT. Екстремальний спортивний седан презентували на знаменитій трасі Лагуна Ссека в Каліфорнії, де він побив рекорд кола для електрокарів (1 хв 27,87 с). Подробиці новинки розкрили на сайті Porsche.

Електромобіль Porsche Taycan Turbo GT отримав потужну двомоторну силову установку, яка розвиває 1108 к.с. і 1340 Нм в режимі Overboost. Електрокар здатен конкурувати з Tesla Model S Plaid, адже розганяється до 100 км/год за 2,3 с й розвиває 290 км/год.

Якщо ж обрати полегшену модель зі спортивним пакетом Weissach, то спринт до сотні займає 2,2 с, а до 200 км/год - 6,4 с. Максимальна швидкість збільшена до 305 км/год.

Також допрацьована активна підвіска електрокара. Сповільнюю авто карбоново-керамічні гальма. Батарея ємністю 105 кВт.год забезпечує запас ходу в 555 км.

Відрізнити новий Porsche Taycan Turbo GT можна за обвісом, заднім спойлером і 21-дюймовими кованими дисками. До того ж електрокар полегшили на 75 кг за рахунок використання карбону. Пакет Weissach додає велике антикрило.

У салоні встановлені спортивні сидіння. У варіанті Weissach відсутні задні крісла - їх заміняє каркас безпеки. Разом із тоншим склом і простішою аудиосистемою це дозволяє зекономити ще 70 кг.

Електромобіль Porsche Taycan Turbo GT уже почали продавати в Німеччині. Там він коштує 240 000 євро.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація