Porsche розкрила зовнішність позашляхового 911

Porsche розкрила зовнішність позашляхового 911

10 листопада 2022
0

Компанія Porsche оприлюднила серію фотографій з випробувань позашляхового 911 Dakar та назвала дату прем'єри спорткара. Купе повністю розсекретять 17 листопада в Лос-Анджелесі.

На тему позашляхового Porsche 911 фантазують всі кому не ліньки. І деякі з цих проєктів навіть знаходять фізичне втілення. Найцікавіші можна перерахувати на пальцях: це ралійний Singer ACS, MP Gemballa Marsien та 911 Carrera 4 від delta4x4. Є такі машини й у Porsche. Компанія вже показала екстремальний 911 Carrera 4S High Altitude Project для підкорення вулкана Охос-дель-Саладо, а тепер частково розсекретила купе 911 Dakar, створене під натхненням від автомобілів-учасників ралі Париж-Дакар 1984 року.

Повнопривідний позашляховий спорткар тестували в різних кліматичних зонах та на різних покриттях. Наприклад, полігон у Шато-де-Ластур імітував типову ралійну спецділянку, а замерзле озеро неподалік шведського міста Ар'єплуг дозволило відточити їздові якості машини в зимових умовах. Але, мабуть, найсерйознішим випробуванням стали заїзди 50-метровими дюнами в Дубаї та Марокко при температурі понад 45 градусів за Цельсієм.

Хоча Porsche неохоче ділиться інформацією про новинку, дещо про 911 Dakar вже відомо. Так, спорткару збільшать дорожній просвіт і, мабуть, змінять алгоритм роботи повного приводу. Також машина отримає переналаштовану під гравійні дороги ABS та шини з більш агресивним малюнком протектора.

Оскільки Porsche називає купе дуже специфічним варіантом культової моделі, не виключено, що випускати 911 Dakar будуть дрібною серією.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація