Порушники норм транспортної безпеки торік сплатили понад 600 мільйонів гривень штрафів

Порушники норм транспортної безпеки торік сплатили понад 600 мільйонів гривень штрафів

07 березня 2024
0

Сума сплачених до держбюджету штрафів за порушення у сфері автоперевезень та норм транспортної безпеки торік становила 606 млн грн. Про це повідомив голова Державної служби з безпеки на транспорті Євген Зборовський.

«606 млн грн - це ті кошти, що вже сплатили порушники, які були притягнуті до відповідальності. Загальна ж кількість штрафів, накладених інспекторами Державної служби України з безпеки на транспорті за 2023 рік становила понад 727 млн. У цю цифру увійшли правопорушення з вантажних та пасажирських перевезень, а також порушення габаритно-вагових норм, зафіксованих системою автоматичного зважування вантажівок у русі WIM», - розповів Зборовський.

Таким чином, частка сплачених штрафів сягнула 83%.

«При цьому ми бачимо, що темпи сплати накладених штрафів у перші два місяці 2024 року вже перевищують торішні», - зауважив голова Укртрансбезпеки.

Позитивну динаміку він пояснив чіткою взаємодією із судовою системою, яка у більшості випадків підтверджує, що рішення відомства цілком законні.

«У нас вже є позитивні рішення судів, завдяки яким перевізники та їхні адвокати бачать, що судитися далі немає сенсу, оскільки дії Укртрансбезпеки відповідають закону», - резюмував Зборовський.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація