Культове авто з фільму Назад у майбутнє отримало наступника

Культове авто з фільму Назад у майбутнє отримало наступника

31 травня 2022
0

Знаменитий спорткар DeLorean повертається в новому образі. Тепер це розкішний чотиримісний електромобіль.

Опубліковано перші офіційні фото відродженого DeLorean. У культового авто з фільму Назад у майбутнє таки з'явився спадкоємець - нову модель Alpha5 почнуть випускати з 2024 року. Про це пише видання Autocar.

Права на торгову марку ще в 1995 році викупив британець Стівен Вайн, який раніше займався ремонтом і обслуговуванням старих DeLorean. І лише зараз йому вдалося створити новий спорткар.

Зовнішній вигляд Alpha5 розробляли в італійському ательє ItalDesign, який створив і оригінальний DeLorean DMC-12. Тим не менш, нове купе вийшло абсолютно несхожим на знаменитого предка.

Якщо модель 1981 року відрізнялася гранованим дизайном, то її наступник набагато елегантніший на вигляд. Утім, окремі родинні риси все ж таки збережені: двері піднімаються вгору, а на задньому склі встановлені характерні жалюзі. До того ж авто стане більшим.

Розміри DeLorean Alpha5:

  • Довжина - 4995 мм.
  • Ширина - 2044 мм.
  • Висота - 1370 мм.

Салон DeLorean розсекречений лише частково: відомо, що авто стане чотиримісним і отримає віртуальну панель приладів і великий дисплей портретного формату. Внутрішнє оздоблення буде набагато розкішнішим, ніж у попередника, адже модель позиціонують як преміальну. Основним конкурентом називають Porsche Taycan і Mercedes-AMG GT.

 

Новий DeLorean Alpha5 стане електромобілем. Заявлено, що він зможе розганятися до 100 км/год за 3,4 секунди, а його максимальну швидкість обмежать на позначці 240 км/год. Автомобіль отримає батарею ємністю понад 100 кВт/год, а його запас ходу перевищить 480 км.

Побачити електромобіль DeLorean наживо можна буде в серпні на ретрошоу в Каліфорнії. Виробництво почнуть із лімітованої серії з 88 авто. Цифра ця взята не дарма, адже у фільмі Назад у майбутнє машина часу DeLorean розганялася саме до 88 миль на годину. Кожне таке авто будуть продавати в комплекті зі спеціальним NFT-токеном. А потім лінійку розширить і нова бензинова модель із двигуном V8.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація