Позашляховики Jeep Wrangler із листопада залишаться без дизеля

Позашляховики Jeep Wrangler із листопада залишаться без дизеля

02 жовтня 2022
0

Позашляховики Jeep Wrangler із листопада залишаться без дизеля. Агрегат EcoDiesel V6 3.0 фірми VM Motori скоро зникне з гами, а бажаючим отримати економічний Wrangler доведеться переплатити за плагін-гібрид з приставкою 4xe. Спеціально для любителів дизеля Jeep приготував прощальну спецверсію Wrangler Rubicon FarOut: такі позашляховики виділятимуться наклейкою на капоті, розширеним набором опцій та оригінальним декором.

Життєвий цикл дизельних Jeep Wrangler виявився коротким: 3,0-літровий V6 EcoDiesel з'явився на американських всюдиходах близько трьох років тому, і весь цей час віддача не перевищувала 264 кінських сил і 600 Нм. Чотирьохдверний дизельний Wrangler витрачає 9,4 літра пального на 100 кілометрів пробігу (EPA).

Гібридний чотиридверний Wrangler 4xe вдвічі економічніший (4,8 літра на 100 кілометрів), проте такі показники досягаються лише з повністю зарядженою батареєю. Якщо акумулятор сяде, витрата палива зросте до 11,8 літра на 100 км.

Спецверсія Jeep Wrangler Rubicon FarOut буде доступна до замовлення близько півтора місяця, а до дилерів остання партія дизельних всюдиходів надійде до кінця року. Ціни поки не оголошені, але журналісти припускають, що з урахуванням заявленого набору обладнання за спецверсію доведеться викласти щонайменше 63 тисячі доларів.

Майбутнє бренду Jeep пов'язують із електричними моделями, а єдиним дизельним варіантом у гамі залишиться пікап Gladiator із тим же 3,0-літровим двигуном VM Motori. Тим часом вантажівки RAM того ж концерну Stellantis також поступово позбавляють двигунів на «важкому» паливі.

Джерело: Jeep

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація