Пожежники годину не могли загасити електрокар Tesla

Пожежники годину не могли загасити електрокар Tesla

28 грудня 2023
0

У США на Різдво згорів дотла електромобіль Tesla Model Y. Пожежникам знадобилася ціла година, щоб ліквідувати загоряння. Про це йдеться в сюжеті телеканалу WSFA 12.

Інцидент стався на хайвеї у штаті Північна Кароліна. Електрокросовер Tesla Model Y врізався у відбійник і загорівся. На щастя, водієві вдалося швидко покинути авто і викликати пожежників. Пізніше в його крові виявили алкоголь.

Гасіння пожежі зайняло годину і на авто вилили 136 тонн води. Для порівняння: щоб загасити бензинову машину, в середньому потрібно від 1 до 4 тонн води. Від електрокара залишився тільки обгорілий кузов, який відправлять на утилізацію.

Як відомо, пожежі електромобілів дуже складно загасити. Літій-іонна батарея під час горіння виділяє величезну кількість кисню, що тільки розпалює пожежу і збільшує температуру горіння до 2500 градусів Цельсія.

Для гасіння електромобіля потрібна величезна кількість води. До того ж, існує ризик отруїтися продуктами горіння, адже виділяються токсичні фтороводень і хлорид водню.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація