Прага подарує Україні списані трамваї та автобуси

Прага подарує Україні списані трамваї та автобуси

20 вересня 2022
1

Найближчими тижнями празька влада безоплатно передасть українським містам Харків і Хмельницький 20 списаних трамваїв і два автобуси. Про це, як пише vinegret.cz, у понеділок, 19 вересня, повідомив мер Праги Зденек Гржиб.

Доставку забезпечить чеська благодійна організація «Clovek v tisni». Автобуси та трамваї були списані через досягнення розрахункового терміну експлуатації, проте всі вони повністю працездатні та перебувають у хорошому технічному стані. У попередні роки Прага продавала такі машини менш багатими містами Східної Європи, у тому числі російськими та українськими.

«Зараз транспорт буде передано безкоштовно. Це необхідно для того, щоб розпочалося відновлення міської інфраструктури, і біженці змогли скоріше повернутися додому, що є нашою спільною метою», - сказав Гржиб.

Харків отримає 15 трамваїв моделі T6A5 та 5 вагонів Tatra T3SUCS. До Хмельницького вирушать один автобус Karosa B951 та один зчленований Irisbus Citelis 18M.

Вони були списані у червні минулого року і зараз перебувають на зберіганні у депо Hloubetin. Прага також сама сплатить усі витрати на транспортування вантажу.

Джерело: UAMEDIA

Обговорення новини

companero  

Приємно, що нам допомагають, але так ми можемо перетворитися на помийку списаних траснпортних засобів. Краще вже робити одразу правильно та з поглядом у майбутнє. Бо потім всеодно доведеться від них позбавлятися, а це буде значно складніше.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація