Представлена нова Toyota GR Corolla

01 квітня 2022
0

Компанія Toyota представила «заряджений» хетчбек GR Corolla. І хоча конструктивно він близький до звичайної Corolla Sport, це технічно GR Yaris.

Конструктивно GR Corolla представляє собою уже відому модель Corolla Sport з додатковими підсилювачами в районі задніх коліс, підлоги та бензобака. Дах, як і на GR Yaris, виготовлений з армованого вуглецевим волокном пластику (CFRP), капот і передні двері - з алюмінію. Колісні арки стали ширше на 20 мм спереду і 30 ззаду, а «колія» для більшої стійкості зросла на 60 і 85 мм. Також «Короллі GR» добряче допрацювали підвіску. Наприклад, втулки замінені на жорсткіші, переналаштовані пружини та амортизатори та відрегульовані кути установки колеса.

Здебільшого це зроблено для оптимізації роботи повного приводу GR-Four. Трансмісія на GR Corolla така сама, як на GR Yaris, що означає багатодискову муфту в приводі задніх коліс, два опціональні диференціали Torsen з блокуваннями і три режими роботи. Коробка передач у машин теж «спільна» - це шестиступінчаста «механіка» iMT з короткохідною кулісою та функцією узгодження обертів при перемиканні вниз. Під капотом - трициліндровий турбомотор G16E-GTS об'ємом 1,6 літра. Його потужність збільшена з 272 до 304 кінських сил, але величина моменту залишилася колишньою - 370 Нм.

Як і передбачалося, GR Corolla отримала випускну магістраль з клапаном, що перемикається, і трьома патрубками. Така схема дозволяє регулювати тиск у системі і, отже, гучність вихлопу. Гальма з чотирипоршневими супортами спереду та двопоршневими ззаду, а також 18-дюймові колеса із шинами Michelin Pilot Sport 4 включені у стандартне оснащення. У салоні можна побачити цифрову «приборку» діагоналлю 12,3 дюйма, розроблену спеціально для моделей GR, та механічний «ручник».

Оснащення хетчбека також включає підігрів передніх сидінь та керма, двозонний клімат-контроль, нову медіасистему та набір електронних асистентів Safety Sense. Крім стандартної версії Core, у GR Corolla з'явиться виконання Circuit Edition. Воно включає дах з пресованого вуглепластику, збільшений задній спойлер, обробку сидінь замшою Brin Naub і набалдашник важеля коробки передач з автографом Морідзо (під цією прізвисько в гонках виступає Акіо Тойода).

Виробництво хот-хетчу буде налагоджено на спеціальній лінії заводу Тойота в Мотоматі, де випускають GR Yaris та Lexus LC, а раніше робили Lexus LFA та Supra покоління A80. Але продавати GR Corolla будуть переважно в Америці, причому у дилерів хетчбек з'явиться вже цього року. Проте цін поки що немає. Їх обіцяють назвати найближчими місяцями.

Джерело: Toyota

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація