Представлений «Монстр» без даху та з двигуном Maserati

Представлений «Монстр» без даху та з двигуном Maserati

31 травня 2022
0

Італійське кузовне ательє Zagato представило під час Конкурсу елегантності Villa d'Este на озері Комо спорткар під довгою назвою Mostro Barchetta Zagato Powered by Maserati. Втім, це не зовсім новий проект, а лише відкрита версія аналогічної машини зразка 2015 року. Яку сім років тому теж презентували на «Віллі д'Есте»!

Нагадаємо, що прем'єра купе сім років тому була присвячена сторіччю марки Maserati. Прообразом для машини послужив гоночний Maserati 450 S Coupe Zagato, побудований на замовлення Стірлінга Мосса для участі в «24 годинах Ле-Мана». Обтічний кузов, розроблений англійським інженером Френком Костіним, вирізнявся дуже дивною зовнішністю - за що Мосс назвав його «монстром».

Слово Barchetta в назві нового спорткара недарма: так італійці називають відкритий кузов без даху з укороченим лобовим склом, як у катера. Дах тут не передбачений навіть знімний.

За основу обох «монстрів» - купе та баркетти - взяли дрібносерійний спорткар Vertigo бельгійської фірми Gillet. Від нього запозичено шасі з вуглепластиковим монококом та двоважелевими підвісками на штовхаючих штангах. Ззаду до монокока пристикований сталевий підрамник, на якому закріплена підвіска, задній редуктор, бензобак та глушник.

Можна сказати, що для відкритої машини половину кузова розробили заново: це рамка композитна лобового скла, двері і скла, панель задка. Цікаво, що компоновково дві споріднені моделі помітно відрізняються: у новинки коробка передач зблокована з двигуном, а ось на купе 2015 вона була винесена назад.

Як і раніше, спортивний автомобіль оснащується атмосферним V8 4.2 потужністю 420 сил від купе Maserati GranTurismo. Але тепер з'явилася альтернатива у вигляді турбованого V6 3.0 сімейства Nettuno потужністю 630 сил середньомоторного Maserati MC20. Коробка передач - гоночного зразка: шестиступінчаста, секвентальна.

На відміну від купе, розрахованого насамперед на гоночний трек, баркетта - автомобіль для доріг загального користування. Тому він позбавлений зварного каркасу безпеки, а салон не тільки краще оброблений, але й опрацьований з точки зору стилю - на купе дизайн інтер'єру був відсутній в принципі.

Mostro Barchetta Zagato Powered by Maserati важить 1200 кілограмів і завдяки розташуванню двигуна за передньою віссю має ідеальне розважування 50:50. З інших особливостей - 19-дюймові колеса з кріпленням центральною гайкою та гальма AP Racing (6-поршневі спереду та 4-поршневі ззаду).

Усього буде збудовано п'ять таких спорткарів, перший з яких вже передали клієнту на конкурсі елегантності Villa d'Este.

Джерело: Maserati

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація