Представлений найпотужніший і найбільший Smart в історії

10 квітня 2022
0

Компанія Smart представила у Берліні першу модель зі своєї нової лінійки – електричний кросовер #1. Це перший Smart, розроблений спільними зусиллями Mercedes-Benz та Geely, і за сумісництвом найбільший автомобіль в історії бренду. Принципово інший Smart також відзначився дизайном, аеродинамікою, потужністю та «розумною» електронікою, притаманною сучасним новинкам.

Серійний Smart #1 побудований на базі торішнього концепту, у якого він і перейняв зовнішність, зрозуміло, з деякими коригуваннями. За дизайн відповідав Mercedes-Benz, що підтверджує бейджик на середній стійці, тому «номер перший» схожий і на шоу-кар Vision EQXX. Кросоверу дісталися краплеподібні матричні фари та ліхтарі подібної форми, «парячий» дах, безрамкові двері і заховані в корпус ручки з електроприводом, здатні, як стверджують у Smart, пробитися крізь кригу.

Серед відмінностей від шоу-кара - великі зовнішні дзеркала, зменшені з 21 до 19 дюймів колісні диски, повітропроводи спереду і традиційні задні двері, що відкриваються по ходу руху. Кузов #1 може похвалитися вражаючим коефіцієнтом аеродинамічного опору Cd на рівні електричного Mercedes-Benz EQA - 0,29.

Салон розрахований на п'ятьох. Між передніми кріслами - високий центральний тунель, а на передній панелі розташована мініатюрна «приладка» діагоналлю 9,2 дюйми та екран мультимедійної системи на 12,8 дюйми. Також є проекційний дисплей водія. 75 відсотків усіх електронних пристроїв отримують оновлене програмне забезпечення «по повітрю» (over-the-air, OTA).

Диван другого ряду складається в пропорції 60:40, причому подушки можна пересувати поздовжньо в межах 13 сантиметрів, регулюючи об'єм багажника в діапазоні від 273 до 411 літрів. Для кабелю підзарядки передбачили окремий відсік на 15 л – він розташований під капотом.

До оснащення «Смарта» включені двозонний клімат-контроль, «розумний» голосовий помічник-аватар, аудіосистема з 13 динаміками, фонова підсвітка з 64 кольорами на вибір та комплекс Smart Pilot з адаптивним круїз-контролем та функцією Stop&Go.

В основі кросовера - «відкрита архітектура» SEA (Sustainable Experience Architecture). Вона створена Geely спеціально для «електричок» холдингу: на ній побудований Zeekr 001, а згодом «візок» ляже в основу «зелених» Volvo.

Заднеприводний Smart #1 оснащений одним електромотором, що розвиває незвичні для бренду 272 кінські сили і 343 Нм моменту. Він живиться від літій-іонного акумулятора ємністю 66 кіловат-годин, що забезпечує 420-440 кілометрів запасу ходу. Доступна швидка зарядка від терміналу потужністю 150 кіловат.

Виробництво новинки налагодять у Китаї. На першому етапі кросовер продаватиметься у КНР та Німеччині, але не виключено, що модель з'явиться і в інших країнах Європи. Ринковий дебют відбудеться до кінця року.

Джерело: Smart

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація