Представлено будинок на колесах з «нескінченною» електрикою та водою

Представлено будинок на колесах з «нескінченною» електрикою та водою

26 червня 2022
0

Американська компанія Living Vehicle представила кемпер Travel Trailer 2023, в якому можна жити цілий рік. Виробник оснастив його чотирма джерелами електроенергії, у тому числі сонячними панелями, які дають нескінченну електрику навіть узимку, а також генератором питної води ізраїльської фірми Watergen. Від Travel Trailer можна заряджати електрокари, а також його легко перетворити на мобільний офіс, обладнаний технікою Apple.

Каліфорнійська Living Vehicle випускає, мабуть, найкручені будинки на колесах. Їх Travel Trailer 2023 дозволяє назавжди забути про кемпінги і заповнені туристами стоянки для автобудинків, адже є не що інше, як убер-комфортну пересувну сонячну електростанцію. Фотоелектричні елементи відіграють роль основного джерела енергії, хоча кемпер також оснащений генератором змінного струму, газовим генератором на пропані і може бути безпосередньо підключений до магістральної мережі.

Енергія накопичується в літій-залізо-фосфатних батареях ємністю 14,4-57,6 кіловат-години. Будь-якої пори року вони живитимуть кемпер протягом 5-18 днів, а при підключенні сонячних панелей (1,3-3,4 кВт) про зарядку акумуляторів можна буде забути. Всередині будинку на колесах є обідня зона, кухня з «островом», спальня та ванна у спа-стилі. Є навіть тераса для барбекю та робоча зона Creative Studio з двома моніторами Apple Pro Display XDR, комп'ютерами Mac Studio або 16-дюймовим MacBook Pro, а також «поличною» акустикою Genelec The One.

Кемпер обладнаний 100-літровим баком для чистої води, 62-літровим для «сірої» та 45-літровим - для «чорної». У систему водопостачання вбудований генератор питної води (Atmospheric Water Generator, AWG) ізраїльської компанії Watergen, який виробляє її з вологи в повітрі. Такий самий пристрій стоїть на прототипі Skoda Afriq, розробленому студентами академії Skoda у Млада-Болеславі. За добу AWG дає близько 19 літрів води.

Нарешті від Travel Trailer можна заряджати електромобілі. У базовому варіанті це роз'єм Level 1 (120 В), у топовому - Level 2 (240 В).

У списку додаткового оснащення кемпера також є оффроуд-пакет з посиленими мостами та позашляховими шинами, гідравлічна система підтримки дорожнього просвіту, вуличний душ, компостний унітаз, домашній кінотеатр, оздоблення шпоном ліщини та синтетичною шкірою Ultraleather. Ціни на Travel Trailer починаються з 339 995 доларів за початкову версію Core і з 509 995 доларів при виборі найдорожчого виконання Pro-EV. З усіма опціями будинок на колесах буде коштувати 736 тисяч доларів.

Джерело: Living Vehicle

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація