Представлено найшвидший суперкар Aston Martin

Представлено найшвидший суперкар Aston Martin

03 вересня 2024
0

У Венеції представили новий Aston Martin Vanquish. Суперкар відродили після шести років відсутності на ринку і він приходить на зміну Aston Martin DBS Superleggera. Про це авто розповіли на сайті британського автовиробника.

Суперкар Aston Martin Vanquish трохи більший за попередника - сягає 4850 мм у довжину при колісній базі 2885 мм. Маса авто становить 1774 кг.

Купе зберігає фірмовий силует із довгим капотом та вигнутим дахом, знайомо виглядають і широка решітка радіатора та краплеподібні фари. Разом із тим, дизайн авто агресивніший - із карбоновим обвісом, додатковими повітрозбірниками та загостреною задньою частиною.

Салон Aston Martin Vanquish оздоблений дорогою шкірою та карбоном, а його компонування знайоме за спорідненою моделлю DB12. Суперкар отримав віртуальний щиток приладів, 10,25-дюймовий тачскрін та високу центральну консоль із мініатюрним джойстиком КПП.

Новий Aston Martin Vanquish цілком може стати останньою моделлю марки із V12. Цей 5,2-літровий турбодвигун доопрацювали та доповнили титановим вихлопом, що збільшило його віддачу до 835 к.с. та 1000 Нм.

Із 8-ступінчастою автоматичною КПП розгін до сотні займає 3,2 с, а максимальна швидкість становить 345 км/год - наразі це найшвидший Aston Martin, адже суперкар Valkyrie вже не випускають.

Суперкар Aston Martin отримав електронний задній диференціал, адаптивні амортизатори та 21-дюймові ковані колеса. Сповільнюють його карбоново-керамічні гальма діаметром 410 мм спереду та 360 мм ззаду.

Щорічно випускатимуть лише по 1000 купе Aston Martin Vanquish. Продажі моделі стартують із жовтня, а її ціна складе приблизно 400 000 доларів. Суперкар має всі шанси з'явитися у новому фільмі про Джеймса Бонда, адже саме агент 007 свого часу прославив перше покоління Vanquish.

Джерело: Фокус
Фото: Aston Martin

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація