Представлено новий Jeep Compass для Європи

Представлено новий Jeep Compass для Європи

21 грудня 2023
1

Jeep вкотре удосконалив Compass другого покоління, представлений на ринку з 2016 року. Зокрема, європейську версію кросовера стандартно укомплектували новим набором удосконалених систем допомоги водієві (ADAS). Це дозволило значно розширити можливості «автопілота» 2-го рівня. Наразі пересуватися в автоматичному режимі Jeep Compass може дорогами всіх типів, а не тільки автомагістралями.

Зовні кросовер виглядає так само, як і оновлена версія, випущена 2021 року. Єдина відмінність - нові комплекти шин класу А+ (18 та 19 дюймів) для підвищення ефективності. У салоні теж все залишилося, як і раніше: 10,25-дюймова цифрова панель приладів та 10,1-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи.

За безпеку водія та пасажирів відповідають понад 80 функцій безпеки. Серед них попередження про фронтальне зіткнення на повній швидкості з активним гальмуванням та автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів та велосипедистів. Також кросовер 2024 року вміє контролювати смугу руху, виявляти сонливість водія та перехресний рух ззаду.

На ринку Jeep Compass 2024 року запропонують у чотирьох комплектаціях: Altitude, Summit, Overland та Trailhawk. Також клієнти зможуть обирати із трьох додаткових пакетів: пакет безпеки, зимовий пакет та преміум-пакет. Саме останній додає оновлену систему автономного керування 2-го рівня.

Європейська версія Compass доступна лише з електрифікованими силовими агрегатами. Базовий Compass e-Hybrid оснащений 1,5-літровим бензиновим турбомотором потужністю 132 к.с., електродвигуном на 20 к.с. та 48-вольтовою батареєю. Вся потуга силової установки передається на передню вісь через 7-ступінчасту автоматичну коробку передач із подвійним зчепленням.

Флагманський Compass 4Хе доступний з гібридною системою, що підключається, у двох варіантах потужності: 190 та 240 к.с. Обидва оснащені електрифікованою системою повного приводу та системою Selec-Terrain із чотирма основними режимами: авто, сніг, пісок/бруд та спорт. Комплектація 4Xe Trailhawk, більш орієнтована на серйозне бездоріжжя, отримала додатково режим Rock та систему Jeep Active Drive Low 4x4.

Jeep Compass актуального, другого покоління виробляється на чотирьох заводах. Продаж моделі налагоджено більш ніж у 100 країнах світу.

Виробництво моделі третьої генерації розпочнеться у 2025 році на заводі у Мелфі. Наступний Jeep Compass побудують на архітектурі STLA Medium. Його пропонуватимуть у повністю електричній та електрифікованій версіях.

Джерело: Авто Центр
Фото: Stellantis

Обговорення новини

lahm  

8 лет машине. Как это можно выпускать допотопное??

+2-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація