Представлено перший кросовер Ferrari

Представлено перший кросовер Ferrari

14 вересня 2022
0

В Італії відбулася презентація Ferrari Purosangue. Перший кросовер італійської марки надійде у продаж із 2023 року за ціною від 390 000 євро. Подробиці авто розкрили на офіційному сайті Ferrari.

Новий Ferrari Purosangue розробляли досить довго та ретельно. У результаті вийшов дуже нетиповий автомобіль підвищеної прохідності, що виділяється на тлі суперників. Його назва перекладається як «чистокровний» і натякає на те, що він залишається справжнім Ferrari. Щороку випускатимуть приблизно по 2000 таких авто, а основними конкурентами моделі стануть Lamborghini Urus та Aston Martin DBX.

Новий Ferrari Purosangue виглядає нестандартно, як для кросовера. Авто має дуже довгий капот, а салон зсунутий максимально назад. Виражений «ніс» поєднується з тоненькими фарами в стилі Ferrari SF90 Stradale. Задні крила розширені, а підкреслюють їх тоненькі фари.

Найоригінальніша риса дизайну авто - розпашні двері. Примітно, що у них відсутні віконні рамки.

В основі новинки лежить подовжена платформа купе Ferrari Roma. У конструкції широко використані алюміній та карбон, але авто вийшло найважчим в історії Ferrari - 2033 кг.

Розміри Ferrari Purosangue:

  • Довжина - 4973 мм;
  • Ширина - 2028 мм;
  • Висота - 1589 мм;
  • Колісна база - 3018 мм.

У внутрішній обробці поєднуються шкіра та карбон. На кермо винесені кнопки керування склоочисниками, поворотниками та світлом фар. Оригінально виглядає хвилеподібна передня панель з окремими 10,2-дюймовими дисплеями для водія та переднього пасажира.

У салоні встановлені чотири окремі крісла з електроприводом та підігрівом, а за доплату доступний їх масаж. Багажник Purosangue більший, ніж у будь-якого іншого Ferrari - 473 л.

Новий Ferrari Purosangue 2023 року дебютував з 6,5-літровим V12 на 725 к.с. та 715 Нм. З 8-ступінчастою роботизованою КПП із двома зчепленнями він розганяється до 100 км/год за 3,3 с і розвиває швидкість понад 310 км/год. Це найпотужніший і найшвидший у світі кросовер - його можна назвати сімейним суперкаром.

Автомобіль отримав повний привід, керовані задні колеса та активну підвіску зі змінним кліренсом. Карбоново-керамічні гальма Brembo дозволяють зупинятися зі 100 км/год на відрізку всього 32,8 м. Розробники обіцяють найкращу в класі керованість.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація