Презентовано найдоступніший електромобіль Volvo

Презентовано найдоступніший електромобіль Volvo

08 червня 2023
1

Новий Volvo EX30 офіційно представлений. Компактний кросовер уже доступний для замовлення від 36 000 євро. Подробиці моделі розкрили на офіційному сайті Volvo.

Електромобіль Volvo EX30 виконаний у фірмовому рубаному стилі та нагадує дизайном старшого брата EX90 й новий Polestar 3. У нього довгий капот, тоненькі світлодіодні фари та вигнута віконна лінія. Заднє скло прикрите спойлером, а ліхтарі поєднані тоненькими діодними смугами. Пізніше запропонують варіант підвищеної прохідності Cross Country з 18-дюймовою позашляховою гумою, пластиковим обвісом і збільшеним кліренсом.

В основі Volvo EX30 2024 лежить платформа SEA, яку також використовують електрокросовери Smart #1 і Zeekr X. Компактний кросовер Volvo можна порівняти з побратимами за розмірами.

Габарити Volvo EX30:

  • довжина - 4233 мм;
  • ширина - 1837 мм;
  • висота - 1555 мм;
  • колісна база - 2650 мм.

В оздобленні салону використовуються дуже нетипові матеріали на зразок вовни, льону або джинсової тканини. Частину матеріалів отримано шляхом вторинної переробки.

Електромобіль Volvo EX30 2024 не має щитка приладів - усі показання виведені на великий центральний тачскрин портретного формату. Мультимедійну систему створено на базі Google Android. Між передніми сидіннями розташована оригінальна консоль із висувною скринькою.

Оснащення Volvo EX30 дуже багате - у базі є 18-дюймові диски, підігрів керма та сидінь, акустика потужністю 1040 Вт, адаптивний круїз-контроль і набір систем безпеки. Топова версія отримала електропривод сидінь, паркувальний автопілот, панорамний дах, камери кругового огляду.

Електрокросовер Volvo EX30 доступний у задньопривідній 272-сильній і повнопривідній 428-сильній версіях. Топовий варіант розганяється до 100 км/год за 3,6 с - це найшвидший серійний Volvo.

На вибір запропоновані акумуляторні батареї ємністю 54 та 69 кВт?год. У першому випадку запас ходу становить 344 км, у другому - 480 км із заднім приводом і 460 км - із повним. Заряджання батареї у швидкому режимі на 80% займає 28 хвилин.

На електрокар починають приймати заявки одразу після презентації. 

Джерело: Фокус

Обговорення новини

lahm  

Насчет звука уверены? В базе идет акустика обычная на 330ватт. И в базе нет подогрева сидений и руля. Этого даже в топе нет. Откуда вы берете информацию?

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація