Презентовано військовий «багі» на базі Suzuki Jimny

Презентовано військовий «багі» на базі Suzuki Jimny

17 червня 2024
0

Практично усі новинки військової автотехніки на виставці Eurosatory 2024 розроблені на підставі глибокого вивчення бойового застосування колісних машин українською армією. Компанія Technamm зі своїми кількома автомобілями винятком не стала.

Великий попит в ЗСУ на багі, що самотужки виготовлені українськими майстрами у звичайних майстернях та автогаражах підприємств, спонукав Technamm взятися за розробку власної легкої тактичної машини. Їй дали назву Fennec 2, цифровий індекс якої свідчить про те що свого часу виробник займався подібною розробкою і нині «заново винаходить таку техніку». Саме на це вказують експерти бельгійського часопису Army Recognition.

Fennec 2 базується на шасі Suzuki Jimny і має повну масу автомобіля (GVWR) 1,65 тонни при доволі компактних розмірах: 3695 мм у довжину, 1600 мм у ширину та 1670 мм у висоту. Колісна база становить 2250 мм. У поєднанні з дорожнім просвітом 190 мм це дає виняткову маневровість на позашляховій місцевості.

Fennec 2 отримав екологічний стандарт Євро-3. Під капотом стоїть 1500-кубовий рядний 4-циліндровий дизельний двигун Renault 1.5 DCI. Він видає завдяки багатоточковому електронному уприскуванню 105 к.с.

Минула розробка удосконалена відповідно до сучасних вимог. Гальмівна система складається з передніх дискових та задніх барабанних гальм, що дає оптимальну безпеку. Підсилена передня і задня підвіски та жорстка триважільна вісь з гвинтовими пружинами дають порівняно плавний хід на бездоріжжі. Цьому також сприяє блокування заднього диференціала, що показав свою необхідність для роботи на складній місцевості.

Про підсилену підвіску говорить навіть те, що попередня версія мала вантажність 600 кг, а Fenneс 2 з модернізованою підвіскою тепер пропонує 1000 кг.

Конструкція Fennec 2 охоплює елементи безпеки та практичності, такі як стійка безпеки зі складаним подвійним вітровим склом, відкидна задня кришка багажника та посилений бампер, готовий для розміщення лебідки. Запасне колесо вміло встановлено на захисному кріпленні, а в салоні є кріплення для зброї кожного пасажира та підставка для ноутбука для переднього пасажира.

Fennec 2 має три сидіння, включаючи заднє сидіння, що обертається. Його встановлено для стрільця-кулеметника. Усі крісла оснащені ременями безпеки.

З-поміж додаткових систем є набір Pioneer і знімні лебідки спереду та/або ззаду, що дозволяє користувачам адаптувати автомобіль до своїх конкретних потреб.

Є сподівання, що невдовзі тактичні автомобілі Fennec 2 від компанії Technamm з'являться в Україні, оскільки машини такого виконання значно витриваліші від саморобних багі, донорами яким служать старенькі «Жигулі».

Джерело: 24tv.ua
Фото: Technamm

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація