Продажі Volkswagen ID.7 з тріском провалились

Продажі Volkswagen ID.7 з тріском провалились

21 грудня 2023
3

Після старту продажів флагманський електричний седан бренду Volkswagen отримав лише 300 замовлень. Вартість авто у Китаї починається від 237 700 юанів (33 200 доларів).

Спільне підприємство бренду Volkswagen FAW-VW офіційно запустило ID.7 Vizzion у Китаї 15 грудня. Проте, за перші три дні продажів новим електричним флагманом зацікавилось лише 300 покупців. Про це повідомляє китайська агенція споживчих досліджень CarFans.

Як вказано у звіті, лише кожен двадцятий покупець придбав собі ID.7. Більшість опитуваних обирають іншу модель серед великої лінійки електромобілів Volkswagen ID. Фахівці агенції вважають, що основною причиною такого вибору є висока ціна за автомобіль, а також велика кількість дорогих додаткових опцій.

За даними опитування, новий електроседан від Volkswagen не популярний серед сімей, а основною часткою покупців (80-90%) є чоловіки, середній вік яких становить 40 років. Також більшість покупців розглядали ID.7 як друге авто, тому що обирали новий Volkswagen Passat.

Цікаво, що клієнти, які мають намір придбати саме представника лінійки ID, обирають для покупки доступніші моделі (найпопулярнішим варіантом є ID.4), і навіть не розглядають ID.7 як можливу покупку.

Електричний седан пропонується у варіантах з одним і двома двигунами. ID.7 живиться від батареї місткістю 84,8 кВт.год. Задньопривідна версія авто має запас ходу до 640 км, а повнопривідна - 570 км.

Китай є найважливішим ринком для Volkswagen, на нього припадає близько 40% світових продажів. Ринкові показники свідчать про те, що компанія Volkswagen програє своїм прямим конкурентам.

Інші моделі відомих брендів, наприклад Tesla Model 3 чи BYD Seal мають перевагу перед ID.7 у Китаї. На початку цього року Volkswagen відстає від BYD у продажах легкових автомобілів.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Electrek

Обговорення новини

кірбі  

Єра седанів закінчилась про шо тут говорити щас кросовери рулять.

+4ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

кірбі, та це й не седан, вроді. Хрінь якась за дизайном. Особливо збоку.

+3-9ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

кірбі, а ще ера електромобілів закінчилась, так і не почавшись Не хоче більшість людей на цьому їздити. Хіба що як друге авто для міста. Але ж не за такі гроші друге авто.

+2-4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація