Продемонстровано можливості одномісного аеромобіля JetRacer

Продемонстровано можливості одномісного аеромобіля JetRacer

13 серпня 2022
0

Французький винахідник Френкі Запата представив свій одномісний дрон JetRacer, здійснивши на ньому повноцінний політ із елементами вищого пілотажу. Він опублікував відео на своєму каналі YouTube.

JetRacer оснащений 10-мікротурбінними двигунами, що забезпечують вертикальні зліт та посадку. Його головні особливості - висока швидкість, висока маневреність за рахунок порівняно невеликої поверхні. Легке модульне шасі дозволяє керувати аеромобілем як дистанційно, так вручну за допомогою джойстиків - для пілота передбачено комфортне крісло.

Основні характеристики JetRacer:

  • Максимальна швидкість польоту: 250 км/год;
  • Максимальна висота над рівнем моря: 3 км;
  • Максимальна злітна вага: 200 кг.

За словами винахідника, управління, електроживлення та інші критично важливі системи спроектовані так, щоб забезпечити хорошу продуктивність та безпеку. Система керування дроном оснащена автоматичною стабілізацією польоту і може вести судно повністю автономно.

У ролику показано, як пілот летить на JetRacer над морем, зависає на місці і навіть робить бочку - фігуру вищого пілотажу у вигляді обертання навколо горизонтальної осі. Втім, коментатори звернули увагу, що цей момент зняли ззаду, тому людину в кріслі не видно, зокрема, рук на джойстиках. Як вони вважають, задля безпеки апарат обертався в безпілотному режимі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація