Прославлений Ferrari виставили на продаж за 40 мільйонів доларів

Прославлений Ferrari виставили на продаж за 40 мільйонів доларів

26 липня 2023
0

У США на аукціон Bonhams виставили Ferrari 412P Berlinetta 1967 року. За гоночне авто планують виручити 40 мільйонів доларів. Про нього розповіли на офіційному сайті аукціонного дому.

Настільки висока ціна зумовлена рідкістю моделі та її гоночними досягненнями. Загалом випустили лише чотири Ferrari 412P Berlinetta. Спорткар є дещо спрощеною версією знаменитого Ferrari 330 P3, про який ідеться в голлівудському блокбастері «Аутсайдери».

Елегантне обтічне купе Ferrari 412P Berlinetta - одне з найкрасивіших гоночних авто в історії. Спорткар оснащений 4,0-літровим V12 потужністю 420 к. с. і здатний розвинути 306 км/год.

Цей Ferrari 412P Berlinetta придбали в британську гоночну команду Maranello Concessionaires. На авто виступали зірки тих років - Річард Еттвуд, Люсьєн Б'янкі, Пірс Каредж і Йо Зіфферт.

Ferrari 412P перемагав у Гран-прі Швеції та перегонах на знаменитих автодромах Нюрбургринг і Гоккенгайм (Німеччина), а також став третім у престижному 1000-кілометровому змаганні в бельгійському Спа.

Після завершення гоночної кар'єри Ferrari 412P Berlinetta зберігався в приватних колекціях. Спорткар відреставрували до оригінального стану.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація