Протермінованими посвідченнями водія можливо користуватись під час воєнного стану

Протермінованими посвідченнями водія можливо користуватись під час воєнного стану

25 січня 2024
0

З початку цього року понад 11 тисяч громадян вперше отримали посвідчення водія. Ці документи дійсні 2 роки з дати видачі у сервісному центрі МВС. Після закінчення цього терміну їх необхідно обміняти.

Під час дії воєнного стану дозволяється користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України. А також за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист.

У Головному сервісному центрі МВС нагадують, що обмін посвідчення водія здійснюється виключно після закінчення терміну його дії. При зверненні до сервісного центру МВС з собою потрібно взяти такі документи: паспорт з відміткою про місце реєстрації, ідентифікаційний номер та наявне посвідчення водія. У період воєнного стану медична довідка не обов'язкова. Або ж здійснити обмін онлайн: через Кабінет водія або застосунок Дія.

2-річне посвідчення водія, яке видавалось вперше, обмінюється за умови наявності не більше 2 штрафів у сфері дорожнього руху. Якщо їх більше, таким кермувальникам необхідно складати теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Також ми подбали про те, аби громадяни обирали зручний для себе спосіб отримання документа. При замовленні послуги онлайн, готовий документ можна отримати як у сервісному центрі МВС, так і оформити доставку у зручне відділення Укрпошти чи кур'єром на певну адресу.

Звертаємо увагу тих осіб, які були вимушені виїхати за межі країни. Наші співгромадяни, які отримали тимчасовий захист за кордоном, можуть користуватись протермінованим посвідченням водія в країнах ЄС. Також здійснити обмін онлайн у Кабінеті водія з міжнародною доставкою. Вже зараз вона діє у 17 країн Європи: Польщу, Чехію, Німеччину, Італію, Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію, Естонію, Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину та Австрію. Або ж звернутись до ДП «Документ», який надає послуги з обміну посвідчення у Словаччині, Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії, Італії та Туреччині.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація