Прототип першого HMMWV виставили на продаж

Прототип першого HMMWV виставили на продаж

04 грудня 2022
0

У наші дні бренд Hummer став чи не легендою, оскільки армійський HMMWV M998 та цивільний позашляховик Hummer H1 отримали статус героїв військової хроніки та однієї з легенд автомобільного ринку відповідно. Але все могло піти зовсім не так, якби у конкурсі американського міністерства оборони переміг проект компанії Teledyne Continental, яка підготувала на конкурс свою модель Cheetah. І один із цих прототипів зараз опинився серед лотів аукціону.

Mobility Technology International, дочірня компанія концерну Chrysler, випускала Lamborghini Cheetah, представлений у 1977 році. На базі цієї моделі і вирішили збудувати армійський позашляховик за вимогами проекту High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV).

Автомобіль отримав максимально спрощений кузов з м'якими дверима та аскетичним салоном, а бензиновий 5,9-літровий V8 і 3-ступінчаста автоматична коробка передач Chrysler поступилися місцем агрегатам General Motors. Під капотом з'явився 6,9-літровий V8 дизельний від International Harvester, з яким агрегатувалася нова автоматична трансмісія.

Усього було побудовано 11 прототипів у різних модифікаціях, але в результаті Teledyne Continental програла конкурс і далі прототипів справа не пішла. Частину автомобілів було знищено, але деякі дійшли до наших днів. Один із таких унікальних позашляховиків і з'явився серед лотів аукціону Mecum. Детальної інформації про автомобіль немає, але шанувальникам військової техніки та колекціонерам подібних позашляховиків Teledyne Continental Cheetah явно здасться привабливим претендентом на придбання.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація