Прототип нового флагманського кросовера Audi Q9 виїхав на тести

Прототип нового флагманського кросовера Audi Q9 виїхав на тести

23 січня 2024
0

Audi вивела на тести прототип нового флагманського кросовера Q9. Концепт великого розкішного «трирядника» німецька марка показала в 2021 році. Роком пізніше дебютувала його серійна версія. На ринку Audi Q9 доведеться конкурувати з BMW X7 та Mercedes-Benz GLS.

На фото прототипу добре видно силуєт майбутнього флагмана з похилою лінією даху та характерною вертикальною задньою частиною. Також на фото можна роздивитися спойлер над склом багажних дверей, рейлінги та «акулий плавець» на даху.

Це буде один із останніх паливних Audi, оскільки з 2026 року компанія перестане розробляти моделі з ДВЗ. Усі автомобілі марки, випущені після цього року, будуть електричними.

Зокрема, на «звичайний» двигун під капотом Audi Q9 вказує цифра «9» у назві. Як повідомлялося раніше, щоб клієнтам було легше орієнтуватися у модельній лінійці бренду, електромобілям надають парні номери, ДВЗ-моделям - непарні. Саме тому нинішній А4 перейменували на А5.

Очікується, що Audi Q9 запропонують із «м'якими» гібридними та гібридними силовими агрегатами, що підключаються. Імовірно, що вони включатимуть 4,0-літровий V8. Це дозволить новому флагману конкурувати з потужнішими версіями BMW X7 від Alpina та BMW M. Плагін-гібридний Q9 повинен проїжджати на електротязі не менше 110 км.

Прем'єра нового флагманського кросовера відбудеться 2025 року. На ринку Audi Q9 з'явиться як модель 2026 року. Попередня вартість кросовера - 90-100 тисяч доларів.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація