Путін подарував лідеру КНДР лімузин: це порушення санкцій ООН

Путін подарував лідеру КНДР лімузин: це порушення санкцій ООН

20 лютого 2024
0

Президент Росії Володимир Путін подарував північнокорейському лідеру Кім Чен Ину на день народження лімузин, що стало порушенням санкції ООН проти КНДР. Про це пише Reuters.

Зазначається, що подарунок для Кім Чен Ина отримала 18 лютого його сестра Кім Йо Чжон. Вона передала подяку Путіну та заявила, що цей подарунок «служить свідченням особливих дружніх стосунків, встановлених між лідерами двох країн».

Наразі невідомо, який саме автомобіль отримав північнокорейський лідер і як авто доставили з Росії.

Вважається, що Кім є пристрасним ентузіастом автомобілів і має велику колекцію розкішних іноземних автомобілів, які, ймовірно, були ввезені контрабандою.

Агентство додає, що Кім Чен Ин часто для пересування використовує лімузин Maybach. Цей автомобіль та інші, в яких його бачили, це зокрема кілька лімузинів Mercedes, Rolls-Royce Phantom і позашляховик Lexus, підпадають під категорії предметів розкоші, експорт яких до Північної Кореї заборонено резолюціями Ради Безпеки ООН.

Президент Володимир Путін подарував керівнику Північної Кореї Кім Чен Ину на день народження лімузин Aurus російського виробництва вартістю понад 40 млн рублів ($440 тисяч). Тим самим він порушив санкції Ради Безпеки ООН, введені проти КНДР через ядерну програму республіки, пише Bloomberg.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, зі свого боку, пояснив, що Кіму подарували Aurus. Путін показав главі КНДР дві моделі цієї марки, коли той приїжджав до Росії.

Джерело: Espreso

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація