Рада ратифікувала угоду з Молдовою про спорудження мосту через Дністер

Рада ратифікувала угоду з Молдовою про спорудження мосту через Дністер

08 листопада 2023
0

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Молдовою про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер, що сполучатиме країни в районі населених пунктів «Ямпіль - Косеуць». На будівництво планується спрямувати 5,044 млрд грн.

Про ухвалення відповідного законодавчого акту №0217 повідомив народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Він уточнив, що за ухвалення закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів «Ямпіль - Косеуць»» проголосували 286 парламентаріїв.

Згідно з текстом пояснювальної записки, фінансування реалізації угоди планується здійснити через держбюджет України та коштів Республіки Молдова.

Згідно з документом, на будівництво мосту за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету, планується спрямувати 5,044 млрд грн, у тому числі за роками: 2023 рік - 370 млн гривень; 2024 рік - 2,237 млрд гривень; 2025 рік - 2,437 млрд гривень. 

Джерело: Цензор.НЕТ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація