Рада зобов*яже продавати бензин та дизпаливо з додаванням 10% біопалива

Рада зобов*яже продавати бензин та дизпаливо з додаванням 10% біопалива

02 квітня 2022
3

Верховна Рада схвалила проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо справляння єдиного внеску та обліку спирту етилового денатурованого та продукції хімічного і технічного призначення».

За прийняття відповідного законопроєкту №7233 у першому читанні проголосували 270 народних депутатів.

Документ передбачає зниження податку на додану вартість (ПДВ) на альтернативне паливо з 20% до 7% та обнулення акцизу. Відповідні норми для «звичайного» бензину та дизпалива на час воєнного стану були запроваджені раніше.

Крім того, пропонується внести зміни до закону «Про альтернативні види палива», відповідно до яких частка обов'язкового використання рідкого біопалива (біокомпонентів) в автомобільних бензинах з 1 травня 2022 року має бути не меншою за 10%.

Виняток становитимуть бензини з октановим числом 98 і вище, а також бензини для потреб Міністерства оборони, Держрезерву та створення мінімальних запасів нафтопродуктів.

За недотримання норм утримання біопалива в бензинах за кожні 1 тис. літрів відпущеної партії бензинів пропонується встановити штраф у сім прожиткових мінімумів. За порушення термінів надання інформації про вміст біопалива до семи днів пропонується встановити штраф у 100 прожиткових мінімумів, понад сім днів – 150 прожиткових мінімумів.

Крім того, законопроєктом пропонується зобов'язати виробників обладнати кожне місце отримання та місце відпуску у виробництво спирту етилового денатурованого масовими витратомірами та камерами цілодобового спостереження.

Така ініціатива щодо обов'язкового використання рідкого біопалива в бензинах з 1 травня 2022 року, але в обсязі не менше 5%, містилася у підтриманому у червні минулого року у першому читанні законопроєкті №3356-д.

Тоді Українська асоціація виробників біоетанолу («Укрбіоеетанол») зазначала, що українські спиртзаводи за незначних інвестицій здатні виробляти необхідні обсяги біокомпонентів для бензину. Також прогнозується збільшення надходжень до бюджету від аграрного сектора та створення додаткових робочих місць. 

Джерело: Цензор.НЕТ

Обговорення новини

SHOL  

и как к этому топливу отнесутся моторы VAG TSI? я так понимаю сразу будет ж..па? ктото прокомментирует?

+3ВІДПОВІСТИ  
vitaliy_r2  

Опять, как и с нормами Евро* на б/у автомобили - пытаемся быть святее папы римского.

В Европе разве запрещён бензин Е5? В инструкции к моей новой машине купленной буквально перед войной написано что её следует заправлять бензином Е5 или Е10. Но это новый автомобиль. А ведь на ходу полно автомобилей которым можно только Е5, а
Е10 они просто не переварят как следует, в худшем случае это может вообще привести к повреждению систем подачи топлива.

+5ВІДПОВІСТИ  
Elf.67  

У меня на vw t5 возле заливной горловины надпись No Bio-diesel.Вот не знаю как фотку в комментарий добавить

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація