Раді пропонують ввести штрафи для спорткарів та мотоциклів

Раді пропонують ввести штрафи для спорткарів та мотоциклів

05 серпня 2023
10

Верховна Рада отримала законопроект №9564. Він стосується введення штрафів для власників спортивних автомобілів та мотоциклів за надто гучний звук форсованого двигуна. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

У законопроекті пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею, в якій буде прописано відповідальність за керування транспортними засобами який перевищує допустимий рівень шуму.

Як вказано у документі, вперше за таке порушення пропонується карати штрафом до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів - це близько 17000 гривень.

У випадку повторного порушення - розмір штрафу збільшиться до 2000 мінімальних доходів та позбавленням прав водія на строк до шести місяців.

Джерело: РБК-Україна

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Dеnіs  

Невже цих спорткарів і мотоциклів так багато і невже це так актуально в цей складний час... Наші депутати ініціюють безглуздий сміттєвий законотворчий процес, порожньо просираючи бюджетні гроші.

+16-8ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

І як вони вимірюватимуть рівень шуму, проситимуть погазувати біля шумометра. Сертифікат на шумометр теж буде?

+1-6ВІДПОВІСТИ  
gorra  

No Mercy, процес фіксації и заміру гучності авто правопорушника буде здійснюватися шляхом виймання пісюна зі штанів інспектора дрпп. Говне треба повідловлювати цих даунів і повставляти їм у сраку кожному по вимірювальному прибору

-5ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Якщо авто пройшло сертифікацію при завезені до країни, значить там вже все нормально з шумом і всім іншим.

+2-11ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

No Mercy, У ЄС і окремих штатах США уже давно діють норми по шуму, тому там двигуни стали тихішими - погугліть, що таке Soft limiter для вихлопу...
Зазвичай до нас не ввозять тюнінговані машини/байки, а допилюють їх вже тут. Сертифікацію зазвичай проходять стокові машини і мотоцикли, а там з відповідністю нормам все ок.

+1-2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Ford_V8, ну, я так зрозумів зі статті, що мова йде про стокові авто, а якщо їх сертифікували в Україні, то з ними апріорі має бути все в нормі. А тюнери завжди були, але то вже інше.

-4ВІДПОВІСТИ  
gorra  

Дуже актуальний и потрібний законопроект. Головне правильно прописати дії при виявленні та доказу правопорушення та без надання додаткових зайвих повноважень контролюючим це органам. Живу на жвавою автодорогою (Київ), як бісять ці дауни бля на глушниках. Хочеться взяти біту и розбити нахер ці корчі підарські. Байкерів на глушниках цих бля треба переїзджати не зупинятися.

+3-7ВІДПОВІСТИ  
gorra  

Потрібно в законі вказати можливість фіксації (на відео наприклад) таких порушень звичайними громадянами и надання матеріалів у відповідну службу.Таким чином поповним бюджет за рахунок цих уєбків і будемо меньше друкувати грошей на захист держави

+3-5ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

Підтримую цей закон. Особливо актуально в час повітряної тривоги і комендантської години. А то сидиш і шугаєшся шуму - чи то шахед чи то черговий сракер на недовихлопі.

У нас у Львові одного раз поліцейські красавчики, піймали сракера на Кавасакі з відпиляною вихлопною. То заставили додому пару км пішки штовхати той моцик.

+4-6ВІДПОВІСТИ  
LeXuS-84  

Нарешті цих пердунів будуть карати .
А хто хоче користуватися глушниками далі, виводьте їх собі в шоломи, салон автівки і кайфуйте . Головне щоб зе змогли)). Актуальний та потрібний проект.

+2-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація