Рідкісний 85-річний Bugatti піде з молотка

Рідкісний 85-річний Bugatti піде з молотка

30 липня 2022
0

У США на аукціон Gooding&Company виставили раритетний Bugatti 57SC Atalante 1937 року. Витончене купе стане одним із найдорожчих ретро-авто, які продають цього року - за нього планують виручити майже 12 мільйонів доларів. Подробиці моделі викрили на сайті аукціонного будинку.

Така висока вартість на рівні бізнес-джету обумовлена рідкістю і цінністю моделі. Усього випустили лише 17 Bugatti 57SC Atalante і серед них немає двох однакових авто - вони відрізняються одна від одної деталями.

Дизайн усіх купе розробив Жан Бугатті - син фундатора компанії. Це один із найелегантніших і найвитонченіших автомобілів свого часу й один із найдорожчих Bugatti в історії.

Bugatti 57SC Atalante неодноразово змінював власників, а в післявоєнний час із нього зняли двигун і КПП та втратили їх. Лише через 40 років двигун і трансмісію знайшли і під час реставрації встановили на автомобіль.

Спорткар оснащений 3,3-літровою рядною вісімкою з механічним компресором потужністю 200 к. с. і 4-ступінчастою механічною КПП. Він важить трохи більше за тонну, а тому може розвинути 200 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація