Рідкісну Alfa Romeo Giulia GTAm продають за ціною BMW M8

Рідкісну Alfa Romeo Giulia GTAm продають за ціною BMW M8

01 червня 2022
0

У Франції виставили на продаж рідкісний седан Alfa Romeo Giulia GTAm. Машину з пробігом 3150 кілометрів оцінили у 255 тисяч євро, хоча новою вона коштувала на кілька десятків тисяч євро менше. Стільки ж сьогодні просять за купе BMW M8 або кросовер X5 M Competition. Однак на відміну від баварських «емок», Giulia GTA/GTAm випущена обмеженим тиражем у 500 екземплярів, і цей седан 52-й.

Седан Alfa Romeo Giulia GTAm - найекстремальніша варіація моделі Giulia. Чотирьохдверка на центнер легша за вихідну Giulia Quadrifoglio і ще на 30 сил потужніша. Віддача бітурбомотора V6 2.9 складає 540 кінських сил, так що розгін з нуля до сотні у GTAm займає не 3,9, а 3,6 секунди. З вуглепластику тут зроблено карданний вал, капот, дах, передній бампер, колісні арки, заднє антикрило. Вихлопна система - титанова Akrapovic.

Замість бокового та заднього скла - полікарбонат Lexan. Заднього дивана немає, зате є напівкаркас безпеки, відсіки для шоломів та вогнегасників. Спереду встановлені ковшеподібні крісла з вуглепластиковим каркасом та шеститочковими ременями, ручки дверей замінені ганчірковими лямками. Крім цього, Giulia GTAm оснащена активним спліттером, розробленим за участю Sauber Engineering, партнера Alfa Romeo за Формулою-1.

Тираж GTAm разом з GTA становив лише 500 екземплярів, вони всі були продані ще минулого року. Разом з кожним автомобілем йшов подарунковий набір: шолом Bell, гоночний комбінезон Alpinestars і курс підвищення майстерності водія від Alfa Romeo Driving Academy.

Чи додається все це до виставленого на продаж седану, невідомо. Але вартість у нього велика - 255 тисяч євро (новий автомобіль коштував від 180 000 євро). 

Джерело: Alfa Romeo

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація