Ремонт електромобілів після ДТП дорожчий, ніж ремонт звичайних авто

Ремонт електромобілів після ДТП дорожчий, ніж ремонт звичайних авто

26 серпня 2024
0

Попри загальну тенденцію уповільнення продажів електромобілів, кількість повідомлень про ДТП за їх участі продовжує зростати. Статистика свідчить, що їх ремонт майже на 20% дорожчий, порівняно з автівками з ДВЗ.

Mitchell повідомляє, що середня серйозність претензій щодо придатних для ремонту BEV у другому кварталі 2024 року становила 5753 долари в США та 6534 канадські долари в Канаді. Водночас моделі з ДВЗ в середньому мали значно нижчу вартість - 4806 доларів у США та 4958 канадських доларів у Канаді.

Це означає, що ремонт пошкоджених внаслідок зіткнення електромобілів був на 20% дорожчим у США та 31% - у Канаді, порівняно з автомобілями з ДВЗ такого ж розміру. Повідомляється, що найбільше в ДТП потрапляли Tesla Model 3 і Model Y - на них припадає понад половини усіх випадків.

До дослідження також включили гібридні моделі. Цікаво, що м'які гібриди, які технічно схожі на звичайні авто, мають таку ж вартість ремонту, тоді як складніші плагін-гібриди, (PHEV), дорожчі в середньому на 12,5%, порівняно з моделями з ДВЗ.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація