Ремонт Lexus LFA може коштувати 500 000 доларів

Ремонт Lexus LFA може коштувати 500 000 доларів

11 березня 2024
0

Один із п'ятисот випущених Lexus LFA серйозно постраждав, зіткнувшись із пожежним гідрантом у Джорджії. Зі слів власника, суперкар занесло на мокрій дорозі. Перешкода, завдяки якій автомобіль зупинився, пробила величезну дірку у пасажирських дверях. У Lexus LFA вона з вуглецевого волокна, як і більшість елементів.

Також «дводверка» втратила задні ліхтарі та частково задній бампер. Задня панель з боку водія подряпана, колеса погнуті, скло розбите. Не краще обійшовся гідрант і з фірмовою вихлопною системою LFA з потрійним виходом.

На інтер'єр суперкару інцидент не вплинув. Навіть подушки безпеки залишилися на своїх місцях. У моторному відсіку також обійшлося без наслідків: 560-сильний 4,8-літровий V10 не постраждав.

Основна частина ремонтних робіт припаде на зовнішні деталі. Зазвичай, це не проблема, але не у випадку Lexus LFA. Замовити вживані запчастини для суперкара лімітованої серії не вийде. Одні лише двері для нього коштують 40 тисяч доларів, а бічне «водійське» дзеркало практично недоступне.

Ремонт «дводверки» може тривати більше року. За попередніми підрахунками, він обійдеться власнику від 400 до 500 тисяч доларів. Тоді як спочатку Lexus LFA коштував 375 тисяч доларів. Але така ціна володіння автомобілем, покупців для якого відбирав виробник.

Кожен із п'ятисот суперкарів виготовили вручну на індивідуальне замовлення клієнта. Обрати можна було колір кузова, інтер'єру та гальмівних супортів, рульове колесо, сидіння та низку інших елементів салону. Загалом дизайнери створили понад 30 мільйонів комбінацій. Весь тираж розпродали у 2009 році, за рік до початку виробництва.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація