Renault готують два дорогі спортивні електромобілі

Renault готують два дорогі спортивні електромобілі

13 листопада 2022
0

У Renault Group планують серйозно розширити лінійку спортивного підрозділу Alpine. Її поповнять дорогі електричні моделі преміумкласу. Про це стало відомо британському виданню Autocar.

Наразі Alpine випускає одну-єдину модель А110, проте незабаром ситуація зміниться. Спортивний бренд перейде на випуск електрокарів із 2026 року, а його модельний ряд серйозно розширять.

Раніше заявили, що спочатку в лінійці Alpine з'являться електричний наступник купе A110, спортивний варіант Renault 5 і компактний електрокросовер. Їхні тизери вже опубліковані. Тепер підтверджено ще дві електричні моделі.

Відомо, що електрокари Renault Alpine будуть побудовані на платформі CMF-EV, яку використовують нові Nissan Ariya та Renault Megane E-Tech. Вона дозволяє створювати електромобілі із запасом ходу до 500 км. За даними Autocar, одна з моделей буде обтічним спортивним седаном, а інша - великим і потужним кросовером.

Крім того, планується розширити географію продажу Alpine. Якщо зараз бренд представлений лише на європейському ринку, то нові преміальні електромобілі з'являться також у Північній Америці та Китаї.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація