Renault та Geely запустять спільне виробництво двигунів до кінця лютого

Renault та Geely запустять спільне виробництво двигунів до кінця лютого

12 лютого 2024
0

Китайська Geely та французька Renault завершать створення нового спільного підприємства з виробництва двигунів внутрішнього згоряння та гібридних моторів до кінця лютого. Про це із посиланням на власні джерела повідомило видання ITHome.

Про створення нового спільного підприємства Renault та Geely оголосили 11 липня 2023 року. За деякими даними, їм належатиме по 40% акцій. Рештою 20% володіє Saudi Aramco, одна з найбільших у світі компанія з видобутку нафти. Штаб-квартира СП розташована у Великій Британії. Як повідомлялося раніше, спільні інвестиції у розробку автомобільних двигунів нового покоління становитимуть 7 млрд євро.

Цільовий річний обсяг виробництва СП Renault-Geely - 15 млрд євро. Загалом на 22 майданчиках по всьому світу, переважно в Іспанії, Румунії, Туреччині, Південній Америці та Китаї створять 19 тисяч робочих місць. СП забезпечуватиме моторами бренди партнерів та сторонніх виробників.

За інформацією джерел, інтерес до нового постачальника обумовлений невпевненістю у швидкому переході на електромобілі на багатьох ринках за межами Європи. Деякі потенційні клієнти не виключають, що у 2035 році Европейський Союз відкладе заборони двигунів внутрішнього згоряння ще на якийсь період.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація