Рестомод на базі Volvo Р1800 оцінили у $700 тисяч

Рестомод на базі Volvo Р1800 оцінили у $700 тисяч

30 травня 2022
0

Шведська компанія Polestar та заснована нею гоночна команда Cyan Racing анонсували проєкт рестомоду Volvo P1800 ще два роки тому, але тепер автомобіль готовий вирушити у серійне виробництво. Оцінили стильну новинку на солідну суму 700 тисяч доларів.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Компанія Polestar та спортивна команда Cyan Racing, створена на її базі, представили рестомод Volvo P1800 Cyan.

Автомобіль отримав глибоко модернізований кузов із вуглепластику, що стилістично нагадує оригінальне купе 60-х років минулого століття. Кабіна зміщена назад, передні крила та капот стали довшими, щоб надати силуету машини більшої спортивності. Також рестомод отримав унікальні бампери, алюмінієві дверні ручки, дзеркала заднього виду та світлотехніку. За словами творців, від оригінального прототипу залишилися лише механізм кріплення капота, ручне стоянкове гальмо і склоочисники. У салоні встановили спортивні ковші Recaro та цифрову панель приладів.

Під капотом новинки розмістився турбований 2-літровий 4-циліндровий двигун, який був запозичений у гоночного Volvo S60 TC1. Він розвиває 420 к.с. потужності та 455 Нм крутного моменту. У парі з ним працює 5-ступінева механічна коробка передач.

Для покращення стабільності на високих швидкостях колію розширили. Спереду та ззаду встановлено регульовану підвіску на подвійних важелях, розроблену фахівцями компанії. Крім того, новинка отримала диференціал обмеженого тертя, 18-дюймові легкосплавні диски з центральним кріпленням та високошвидкісні шини Pirelli P Zero. Гальмівну динаміку забезпечують 4-поршневі дискові гальмівні механізми діаметром 362 мм спереду та 330 мм – ззаду. Автомобіль позбавлений системи стабілізації, ABS та підсилювача гальм, що дозволить отримати максимальні відчуття від драйву.

Компанія планує виготовити 25 екземплярів рестомоду, а його вартість стартує з позначки 700 тисяч доларів. Новинка буде презентована широкому загалу у серпні на фестивалі у Каліфорнії.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація