Результати роботи сервісних центрів МВС у цифрах за перші 3 місяці 2024 року

Результати роботи сервісних центрів МВС у цифрах за перші 3 місяці 2024 року

07 квітня 2024
0

Сервісні центри МВС кожного дня обслуговують сотні громадян та надають якісні державні послуги. Попри воєнний стан у країні та повітряні тривоги, ми продовжуємо розвиватись і вдосконалюватись та маємо позитивні результати нашої роботи за перший квартал 2024 року.

Одними з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС серед громадян, є реєстраційні дії з транспортними засобами та видача посвідчення водія.

За перші 3 місяці цього року було проведено понад пів мільйона реєстраційних операцій із транспортними засобами. Із них 521 845 здійснено у сервісних центрах МВС по всій Україні, а також 30 562 - онлайн. Нагадуємо, що в застосунку Дія громадянам доступні виключно купівля та продаж легкових автомобілів, мотоциклів та мопедів. Інші реєстраційні дії з транспортними засобами автовласники можуть здійснювати у сервісних центрах МВС. До прикладу - реєстрація нових та ввезених з-за кордону транспортних засобів, перереєстрація з одного власника на іншого, лізинг. Також здійснити перереєстрацію транспортних засобів онлайн можуть виключно фізичні особи.

Також впродовж 2024 року громадяни активно здійснювали обмін та вперше отримували посвідчення водія. За перші 3 місяці цього року сервісні центри МВС всього видали 231 332 водійських документів. Майже 50 тисяч з них отримали громадяни, які вперше стали водіями.

Часто стаються випадки, коли кермувальники втрачають, пошкоджують або бажають оновити водійське. У таких випадках доступна послуга обмін посвідчення водія. Її можливо отримати у будь-якому сервісному центрі МВС та дистанційно - у Кабінеті водія та застосунку Дія. З 1 січня 2024 року понад 64 000 громадян здійснили онлайн обмін посвідчення водія.

Ми турбуємось аби ті, громадяни, які були вимушені виїхати за межі країни, також отримували державні послуги незалежно від місця проживання. Відтак, вже зараз у семи країнах Європи українці можуть обміняти наявні чи відновити втрачені або викрадені посвідчення водія у центрах ДП «Документ». Вони працюють у Польщі, Словаччині, Туреччині, Чехії, Німеччині, Іспанії та Італії. З початку цього року за кордоном 16 497 наших співгромадян здійснили обмін посвідчення водія.

Подбали про те, аби навіть за кордоном українці не виходячи з дому, мали можливість онлайн замовити послугу з обміну посвідчення водія у будь-який зручний час. Відтак, завдяки співпраці ДП «ІНФОТЕХ» та АТ «Укрпошта» було запущено міжнародну доставку посвідчення водія. Цей сервіс доступний у Кабінеті водія. Наразі з початку 2024 року обмін посвідчення водія з доставкою за кордон замовили 3 500 осіб. Вже зараз водійське посвідчення доправляється у 27 країн світу і цей перелік держав постійно збільшується.

Тож дбаємо про комфорт для кожного та створюємо всі умови, аби послуги були зручними та доступними. Наші клієнти мають можливість заздалегідь спланувати свій графік перед візитом до наших центрів. Талони для запису доступні через функціонал е-запис або безпосередньо у терміналах сервісного центру МВС. Крім того, Головний сервісний центр МВС запустив чат-бот у телеграмі - ТалонБот. Він створений для пошуку вільних талонів на складання практичного іспиту. У разі наявності система автоматично надсилає повідомлення кожні 10 хвилин в телеграм.

Звертаємо увагу, що під час повітряної тривоги усі сервісні центри МВС дотримуються заходів із безпеки та призупиняють роботу. У таких випадках радимо скористатися найближчим укриттям. Відновлення роботи відбувається після скасування повітряної тривоги.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація