Рідкісний лімузин Tatra 60-х виставили на продаж

Рідкісний лімузин Tatra 60-х виставили на продаж

16 лютого 2023
0

У Словаччині на онлайн-аукціоні Car and Classic продають Tatra 603 1967 року. Рідкісний лімузин оцінили в 63 000 євро - як новий BMW X3. Історію авто розповіли на офіційному сайті аукціону.

Не всі знають, що Tatra свого часу випускала не лише вантажні автомобілі, а й легкові моделі, до того ж навіть представницького класу. Вони були дуже авангардними та нестандартними, і вартість деяких класичних Tatra перевищує мільйон доларів.

Tatra 603 - останній у сімействі обтічних аеродинамічних моделей вищого класу чеської марки. Авто було аналогом радянської «Чайки» та не надходило у вільний продаж, а розподілялося серед чехословацьких органів влади й державних установ.

Саме цей автомобіль був викуплений у 80-х і вивезений у Європу. Нещодавно він пройшов повну реставрацію в Словаччині, а його пробіг за пів століття складає лише 72 тис. км.

Седан Tatra 603 відрізняється оригінальним обтічним дизайном із розділеним заднім склом. Його салон оздоблений шкірою.

Як і інші представницькі Tatra, модель 603 є задньомоторною. Авто оснащене 2,5-літровим V8 повітряним охолодженням потужністю 105 к.с. і здатне розвинути 170 км/год. Серед інших особливостей Tatra 603 - незалежна підвіска всіх коліс і дискові гальма.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація