Рідкісний вінтажний Lamborghini знайшли у підвалі старовинного замку

Рідкісний вінтажний Lamborghini знайшли у підвалі старовинного замку

14 червня 2023
1

В одному із старовинних замків Великобританії автомобільні ентузіасти знайшли раритетний Lamborghini Espada. Це перша чотиримісна модель італійської марки. Її тираж становив 1227 екземплярів.

Розкішне купе 1971 випуску не експлуатувалося з 2005 року. Власник сховав Espada у підвал замку, де той і провів останні роки, покриваючись пилом та павутинням. Перш ніж поставити гранд-турер на зберігання, йому провели обслуговування двигуна.

Незважаючи на багаторічний простий і відсутність належного догляду, чотиримісний Lamborghini зберігся у непоганому стані. На його кузові практично немає іржі, а лакофарбове покриття зберегло колишній блиск. Салон також виглядає добре, за винятком павутиння та слідів життєдіяльності гризунів. Але ця проблема вирішується за допомогою дітейлінгу.

Завдяки проведеному обслуговуванню двигуна перед консервацією раритетного купе фахівці змогли його завести, провівши кілька простих маніпуляцій. Йдеться про 3,9-літровий двигун V12. Він оснащений шістьма двоконтурними карбюраторами Webber 40 і працює в парі з 5-ступінчастою «механікою». Новим він видавав 350 к.с. потужності та 393 Нм крутного моменту.

Експерти зазначили, що кузов автомобіля було перефарбовано. Оригінальний відтінок Euro Mexico замінили на темно-синій. Яскраво-червоний шкіряний салон - оригінальний. Їм також вдалося з'ясувати, що власником цього рідкісного купе був британський гонщик Рой Джексон-Мур, який встановив 70 світових рекордів. На цьому авто він об'їхав усю Італію.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

NISOLEK  

Перекладач статей по всій видимості дуже добре знає англійську. Бо в кожній статті про знахідки чомусь усі машини мають модифікацію "BARN". Просто . "Barn Find" це словосполучення яке перекладається як "Знахідка в Сараї". Я просто не можу. Вже ж не вперше.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація