Рига відправить Києву ще десять автобусів

Рига відправить Києву ще десять автобусів

28 грудня 2022
0

На початку наступного року до Києва вирушать ще 10 автобусів Mercedes-Benz ризького підприємства R?gas satiksme, які пожертвували столиці України. Про це повідомили на пресконференції представники Ризької міської ради.

Столичне самоврядування закликає людей заповнити автобуси гуманітарною допомогою - товарами для дітей, засобами гігієни, продуктами харчування тривалого зберігання, питною водою і кормом для домашніх тварин. У Києві є проблеми з водопостачанням, тож стануть у пригоді вологі серветки, різноманітні медичні товари - бинти, джгути, пластирі, дезінфікуючі засоби, антисептики, медичні рукавички, а також ковдри, матраци, спальні мішки, обігрівачі, зарядні пристрої та генератори.

«Перші 11 автобусів рижани заповнили з великою любов'ю, упакувавши посилки як подарунки з листівками. Думаю, що ми зможемо заповнити і ці автобуси», - сказала керівник благодійного фонду Ziedot.lv Рута Діманта.

Люди, які хочуть допомогти народу України, але не можуть доставити пожертви на пункти збору, можуть пожертвувати гроші через Ziedot.lv у розділі «10 автобусів». Пожертвувані кошти будуть використані для придбання відсутніх товарів для заповнення автобусів.

Заступник посла України в Латвії Юрій Захарчук висловив подяку за вже отриману допомогу, наголосивши, що відправлені навесні автобуси дуже важливі для громадського транспорту України. Росія цілеспрямовано обстрілює об'єкти електропостачання, тому в українських містах тролейбуси і трамваї потрібно замінювати автобусами.

Із середи, 28 грудня, до п'ятниці, 30 грудня, усі охочі можуть передати пожертви для заповнення автобусів.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація