Rimac Nevera готується до нового світового рекорду швидкості

Rimac Nevera готується до нового світового рекорду швидкості

14 травня 2023
0

Засновник автомобільної компанії Rimac Automobili Мате Рімак анонсував майбутній заїзд гіперкара Rimac Nevera на швидкість. Один із коментаторів написав, що Nevera цілком здатний встановити новий рекорд «0-400-0 км/год» і має це зробити. На що Мате порадив стежити за новинами наступного тижня.

Очікується, що хорватський електромобіль покращить актуальний рекорд швидкості прискорення від 0 до 400 км/год із подальшою зупинкою Koenigsegg Agera RS. У листопаді 2017 року гіперкар шведської компанії Koenigsegg Automotive AB впорається з цим завданням за 33, 29 секунди. Рекордний заїзд проходив на закритій 17-кілометровій ділянці траси між Лас-Вегасом та Парампом. За місяць до того Agera RS виконав те саме завдання на колишньому військовому аеродромі в Данії за 36,44 секунди.

Rimac Nevera має все необхідне, щоб відібрати титул чемпіона у швейцарського гіперкару. Його максимальна швидкість 412 км/год. Чверть милі (402 метри) він долає за 8,58 секунд та прискорюється від 0 до 100 км/год за 1,97 секунд. А наскільки добре він справляється з гальмуванням, ми дізнаємось найближчим часом. Для цього у Nevera є вуглецево-керамічні гальма Brembo.

Тим часом Koenigsegg Automotive готує нового рекордсмена - Jesko Absolut. Його вже назвали найшвидшим автомобілем бренду. Очікується, що він зможе обійти навіть Bugatti Chiron Super Sport з максимальною швидкістю 490,5 км/год.

Jesko Absolut оснащений більшими вуглецево-керамічні гальма, ніж Rimac Nevera. У хорватського електрогіперкару спереду та ззаду стоять диски діаметром 390 мм, тоді як у його конкурента 410-міліметрові спереду та 395-міліметрові ззаду. Крім того, Jesko Absolut важить всього 1390 кг, на 910 кг менше Nevera.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація