Rimac Nevera став найшвидшим електромобілем на Нюрбургринг

Rimac Nevera став найшвидшим електромобілем на Нюрбургринг

23 серпня 2023
0

Хорватський гонщик Мартін Кодріч на Rimac Nevera, оснащеному шинами Michelin Cup2R, проїхав коло Нюрбургрингу за 7:05.298. Цей час підтвердила бортова телеметрія, а також незалежна експертиза TUV SUD. Таким чином, був побитий рекорд траси серед електромобілів. Хорват побив рекорд Tesla Model S Plaid, яка у свій час «пройшла» трасу за 7:25,231.

«Той факт, що Rimac Nevera може розвивати таку швидкість на трасі у той час, коли її розроблено як комфортний електромобіль для доріг загального користування, робить його таким особливим», - зазначив Кодріч.

Щоб відзначити це досягнення, а також понад 20 інших побитих рекордів, Rimac представив Nevera Time Attack Edition у Каліфорнії. Усі 12 одиниць ще до презентації вже були продані. Кожен екземпляр спецвидання носить ліврею, натхненну автомобілем, який встановив кожен з рекордів минулого року.

Перше спеціальне видання має зовнішній вигляд Squadron Black з яскраво-зеленими акцентами та парою смуг, які йдуть спереду назад. За словами представників компанії, цей відтінок Lightning Green натхненний особливим погодним явищем, яке відбувається перед штормом, коли заряджені іонізовані частинки надають небу красивого, потужного яскраво-зеленого відтінку. Більше того, колір є даниною Rimac e-M3 Mate, який був названий найшвидшим електромобілем у 2012 році.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація