Rimac Nevera встановив незвичайний рекорд

Rimac Nevera встановив незвичайний рекорд

08 листопада 2023
0

Електромобіль Rimac Nevera встановив ще один швидкісний рекорд. Цього разу гіперкару вдалося розігнатися понад 270 км/год заднім ходом. Відео опублікували на YouTube-каналі RimacAutomobili.

Rimac Nevera на початку 2023 року встановив 23 рекорди швидкості й прискорення на полігоні в німецькому Папенбурзі. 7 жовтня електромобіль повернувся в цю локацію для нового заїзду.

Незвичайний рекорд увійшов до Книги рекордів Гіннеса. Максимальна швидкість хорватського гіперкара заднім ходом становила 275,7 км/год.

У Rimac заявили, що ключем до успіху стала незвичайна електрична трансмісія Nevera. Електромотори здатні обертати колеса в будь-якому напрямку з однаковою швидкістю.

Пілот-випробувач Горан Дрндак зізнався, що рухатися швидко заднім ходом виявилося не так і просто. У такому режимі кермо обертає передні колеса у зворотні до руху сторони.

Ще однією складністю стало те, що всі системи охолодження й аеродинаміка Rimac Nevera спроєктовані з урахуванням того, що він їхатиме вперед. Під час руху заднім ходом збільшується ризик перегріву.

Rimac Nevera оснащений чотирма електромоторами сумарною потужністю 1914 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год займає 1,82 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 412 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація