Rimac представив ювілейну версію суперкара Nevera

Rimac представив ювілейну версію суперкара Nevera

10 липня 2024
0

Цього року багато ювілеїв та пам'ятних дат. Однією з них стало 15-річчя молодої компанії Rimac Automobili з Хорватії, яка за короткий термін досягла величезних успіхів і голосно заявила про свої амбіції. До свята компанія підготувала особливу версію свого суперкара Nevera - 15th Anniversary Edition.

Мате Рімак почав втілювати свою мрію про створення суперкара у 2009 році. Через кілька років його електричний прототип на базі BMW 3-series 1984 на рівних ганявся з потужними бензиновими машинами. А у 2011 році Рімак представив на автошоу у Франкфурті свій перший суперкар - Concept_One. Після 5 років копіткої праці компанія розпочала його серійне виробництво. Електричний суперкар із Хорватії став однією з головних прем'єр престижного автошоу у Женеві.

У 2018 році з'явився другий суперкар від Мате Рімака - С_Two, який пізніше отримав більш гучну назву Nevera. Ювілейна версія буде виготовлена тиражем лише 9 екземплярів.

Всі вони матимуть ефектний матовий мідний колір кузова та відповідні елементи оздоблення інтер'єру. З ними вдало контрастує чорний карбоновий обвіс та декоративні вставки з вуглепластику в салоні. Крім того, машина отримала двоколірні колісні диски та ювілейну символіку.

Nevera 15th Anniversary Edition обійдеться колекціонерам і любителям швидкості 2 350 000 євро. Автомобіль має максимальну комплектацію та отримав фірмовий комплект дорожніх сумок у подарунок. Дебют новинки відбудеться на «Фестивалі швидкості» в Гудвуді.

Нагадаємо, що Nevera оснащується батареєю місткістю 120 кВт.год та «квартетом» електромоторів сумарною потужністю 1408 кВт/1914 к.с. На розгін до першої «сотні» повнопривідному суперкару потрібно менш ніж 2 секунди, а максимальна швидкість сягає 412 км/год. Запас ходу становить 490 км.

Джерело: Авто Центр
Фото: Rimac

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація