Ринок мотоциклів в Україні майже досяг обсягу продажів автомобілів

Ринок мотоциклів в Україні майже досяг обсягу продажів автомобілів

09 жовтня 2022
0

Як повідомляє AUTO-Consulting, за підсумками 9 місяців 2022 року ринок нових мотоциклів в Україні майже догнав по обсягах автомобільний. Так, протягом 9 місяців в Україні було реалізовано 25 тис. нових мотоциклів, скутерів та мопедів. У той же час, нових автомобілів було реалізовано майже 29 тис. одиниць. Отже, вперше за останні 30 років спостережень, обсяги ринку мотоциклів досягають того ж порядку, що й обсяги продажів нових автомобілів.

Така ситуація виникла, як наслідок значного падіння продажів нових автомобілів. За підсумками 9 місяців 2022 року це падіння становило -61,5%. У той же час ринок мотоциклів знизився не так стрімко і падіння тут було -23%. Таким чином, різна динаміка зниження ринків призвела до того, що у якійсь точці обсяги майже зрівняються.

Причини великого попиту на мотоцикли - це потреба у транспорті, яка у зв'язку з паливною кризою та здорожченням пального дає переваги мототранспорту. Крім того, мопеди та мотоцикли маєть нижчу вартість, ніж авто, навіть вживані.

ТОП-10 українського моторинку обіймають китайські та індійські мотоцикли. Лідер, за підсумками 9 місяців 2022 року не змінився - це доступний бренд Musstang, який обрали майже 15% споживачів. Повернувся у ТОП-5 і бренд Viper, який був незмінним лідером українського моторинку довгі роки, але останнім часом значно здав позиції.

Якщо казати про всесвітньо відомі бренди, то за підсумками 9 місяців спостерігаємо дуже запеклу боротьбу Honda, Yamaha та BMW. Вони фінішували з з близькими показниками, але Honda трохи випереджає конкурентів.

Загалом на українському ринку у цьому році зафіксував 87 брендів мотоциклів, що свідчить про надзвичайно велику конкуренцію.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація