Rivian працює над власним електровелосипедом

Rivian працює над власним електровелосипедом

09 лютого 2023
0

Американська електромобільна стартап-компанія Rivian планує освоїти новий сегмент ринку. Виробник електропікапів та позашляховиків розробляє електровелосипед. Про це під час виступу на зборах компанії минулої п'ятниці розповів генеральний директор Rivian Automotive Ар-Джей Скариндж. З його слів, наразі роботи в цьому напрямі вже ведуться. Над проєктом працює невелика команда інженерів.

Про те, що компанія вивчає можливість створення власних електричних велосипедів, стало відомо восени 2022 року. У Rivian вже є патенти на конструкції та компоненти для електробайків.

Незважаючи на галас навколо електромобілів, їхні двоколісні «брати» виявилися набагато успішнішими. Починаючи із 2021 року продажі електробайків зростають на всіх світових ринках. У США вони перевершили сукупні продажі електромобілі та плагін-гібриди.

Зайняти цю нішу намагалися багато успішних автовиробників: Porsche, Mercedes-Benz, Jeep, GM та Hummer. Нещодавно електровелосипед з'явився навіть у лінійці Harley-Davidson. Але жодна з компанії не може похвалитися особливими успіхами у цьому напрямі. Навіть такі відомі виробники електричних велосипедів, як Rad Power та VanMoof, нещодавно зіштовхнулися із труднощами. Хоча під час карантину їхня продукція мала великий попит.

Чи вдасться Rivian переламати ситуацію, покаже час. Поки жодної конкретної інформації про майбутній електробайк марки немає.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація