Rivian скоротила плани виробництва через дефіцит однієї деталі

Rivian скоротила плани виробництва через дефіцит однієї деталі

10 жовтня 2024
0

Працівники Rivian помилилися і замовили замало мідних дротів для компанії. Нестача призвела до різкого скорочення планів виробництва електрокарів й моментального падіння акцій.

Минулого тижня Rivian змінила свій прогноз щодо виробництва авто, скоротивши заплановану кількість випущених електрокарів на 18% - до 47-49 тисяч одиниць. Як повідомляє Bloomberg, це пов'язано з дефіцитом запчастин, який стався через помилку працівників компанії.

За словами джерел видання, формуючи своє замовлення у компанії Essex Furukawa, яка є єдиним постачальником мідних дротів, що проводять електричний струм всередині двигунів, цього невеликого бренду електрокарів, Rivian суттєво прорахувалася.

Essex Furukawa спрямувала свої потужності для підтримки інших клієнтів. Пропозиції від інших компаній, які могли б поставити дроти в короткий термін, виявилися надто дорогими.

Помилка загальмувала весь процес випуску електромобілів. Це вже завадило виробництву пікапів і позашляховиків R1, а також фургонів для доставлення, який Rivian випускає для Amazon.

Аналітики переглянули свої очікування від компанії. Фахівці Deutsche Bank сказали інвесторам, що вони стурбовані тим, що дефіцит може вплинути на постачання в першому кварталі 2025 року. Вони також поставили під сумнів, чи зможе Rivian досягти своєї мети щодо отримання позитивної маржі за останні три місяці цього року. В п'ятницю, 4 жовтня, акції компанії впали на 9%.

Джерело: NV.UA
Фото: Rivian

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація