Іржавий і битий Bugatti 20-х піде з молотка

Іржавий і битий Bugatti 20-х піде з молотка

25 січня 2023
0

У Парижі на автосалон Artcurial виставлено Bugatti Type 35C 1929 року. Автомобіль проіржавів і з вм'ятинами на кузові, проте за нього планують виручити від 2,5 до 3,5 мільйонів євро. Історію авто розкрили на офіційному сайті аукціонного дому.

Bugatti Type 35 - найуспішніша перегонова модель першої половини ХХ століття. За кілька років цей болід виграв понад 1000 різних змагань.

Автомобіль оснащений компресорною рядною вісімкою об'ємом 2,0 л та потужністю 130 к.с. Легкий (760 кг) спорткар розганяється до 200 км/год.

Саме цей болід Bugatti Type 35C також відзначився у перегонах. Його першим власником став барон Джордж Філіп Ротшильд. Представник знаменитої династії у молодості захоплювався автоспортом.

У 1929 році барон Ротшильд на Bugatti Type 35C зайняв четверте місце у знаменитому Гран-прі Монако, а потім виграв кілька перегонів у Франції. У його гаражі було кілька Bugatti, тому згодом він продав авто іншому аристократу-перегоннику Марселю Русселе.

Автомобіль неодноразово змінював власників, але ніхто його не реставрував. Це найавтентичніший Bugatti Type 35, адже більшість його деталей є рідними. Болід і зараз бере участь у перегонах ретро-авто.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація