Робочі Volvo приєдналися до страйку Ford, General Motors та Stellantis

Робочі Volvo приєдналися до страйку Ford, General Motors та Stellantis

11 жовтня 2023
1

Найбільший страйк у США набирає обертів. У понеділок до 25 000 співробітників General Motors, Ford та Chrysler приєдналися представили компанії Mack Trucks, що належить Volvo Group. Як повідомляється, близько 73% із 4000 працівників підрозділу в Пенсільванії, Флориді та Меріленді проголосували проти запропонованої п'ятирічної трудової угоди, яка передбачала підвищення заробітної плати на 19%.

Це стало неприємним сюрпризом для президента Mack Trucks Стівена Роя, оскільки 1 жовтня керівництво компанії та представники профспілки досягли попередньої угоди. Окрім підвищення зарплат робітникам пропонували премію у розмірі 3500 доларів за ратифікацію, підвищення пенсійних виплат, додаткову відпустку для окремих працівників та скорочення стажу для отримання максимальної зарплати. Але членам UAW цього здалося замало. Для порівняння Ford, співробітники якого приєдналися до страйку ще 15 вересня, запропонував підвищення заробітної плати на 23%.

За підрахунками Deutsche Bank, за час страйку, тобто з 15 вересня, GM не випустив 34 176 автомобілів, Ford - 21 296 автомобілів, а Stellantis - 18 893 автомобілів. Сумарно «детройтська трійка» вже втратила 946 млн доларів прибутку. Очікується, що до п'ятниці виробництво автозапчастин у Мексиці впаде на 412 млн доларів.

Загальні економічні збитки за третій повний тиждень страйку складуть $5,5 млрд (включаючи втрату заробітної плати), $2,68 млрд збитків автовиробників, $1,6 млрд для постачальників й $1,26 млрд для дилерів та клієнтів.

А поки профспілки страйкують, роботодавці скорочують робочі місця. У понеділок, 9 жовтня, Stellantis, пославшись на наслідки страйку, заявила про звільнення ще 570 працівників у Мічигані та Індіані. Під скорочення потрапили працівники складів. Таким чином, кількість звільнених досягла 640 осіб.

General Motors збільшує кількість «зайвих» співробітників з 200 до 2000 чоловік. Завод Ford у Мічигані загалом покинуть 1865 людей.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

NISOLEK  

Як потім автовиробники підвищать ціни їх авто, страйкували вийдуть всі "Штати".

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація