Роботаксі Hyundai IONIQ 5 «склало іспит» на водійські права

Роботаксі Hyundai IONIQ 5 «склало іспит» на водійські права

14 квітня 2024
0

Hyundai продемонструвала, як її самокероване роботаксі IONIQ 5 успішно пройшло симуляцію процесу, схожого на іспит для отримання водійських прав в США.

Відео, створене компанією для демонстрації розробок в області автономних технологій роботаксі IONIQ 5, містить симуляцію проходження американських державних тестів на водіння. Зокрема, електрокар з автопілотом продемонстрував свої навички водіння на дорогах Лас-Вегаса, США.

Ролик також розповідає історію американки Перл Аутлоу, що має вади зору, та її матері Рут. Перл стикається з обмеженнями у пересуванні через свою хворобу - пігментну дегенерацію сітківки, яка заважає їй отримати водійське посвідчення. Саме для таких людей Hyundai прагне продовжувати створювати цю технологію.

«Мета цього відео полягає в тому, щоб підкреслити потенціал технології автономного водіння для задоволення майбутніх потреб тих, хто має проблеми з мобільністю», - зазначають в Hyundai.

У створенні роботаксі IONIQ 5 Hyundai співпрацює зі своїм партнером з технологій автономного водіння, компанією Motional. Продемонстрований у ролику електричний компактний кросовер-позашляховик - перший продукт, який продавався під суббрендом IONIQ. Автівка дебютувала в Європі у лютому 2021 року.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація