Роботизована платформа «Рись» добре показала себе на полі бою

Роботизована платформа «Рись» добре показала себе на полі бою

08 лютого 2024
0

Один із підрозділів Сил оборони України вже чотири місяці використовує для виконання поставлених завдань роботизовану платформу «Рись». Оснащена бойовим модулем «Шабля» з кулеметом ПКТ, вона відмінно себе зарекомендувала, повідомляє Національний інформаційний портал «Тиск».

Платформа застосовується в парі з дроном, який забезпечує вогневу підтримку та допомагає при відході. Військові в той же час повідомили, що непогано було б оснастити «Рись» гусеницями чи колесами більшого діаметру для підвищення прохідності. Також можна було б встановити рухому камеру із зумом та тепловізором.

Роботизована платформа «Рись» має власну масу 130 кг і може перевозити до 150 кг. Максимальна швидкість - 8 км/год. Батарей вистачає на 20 км або на чотири години безперервної роботи. Управління здійснюється дистанційно - на відстані до 1100 м.

Зазначимо, що ще у вересні 2023 року Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в рамках проекту «Армія дронів» десяти підрозділам Сил оборони було передано п’ять роботизованих платформ «Рись» та 25 турелів «Шабля».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація