Російські бізнесмени претендують на бренди Audi та Mercedes

Російські бізнесмени претендують на бренди Audi та Mercedes

30 березня 2022
1

В останні тижні до Російського патентного відомства (Роспатент) надійшло багато заявок на реєстрацію відомих міжнародних товарних знаків. Серед них назви популярних автомобільних марок.

Російські бізнесмени претендують на такі імена як Mastercard, American Express, Audi, Mercedes-Benz, Levi's, Dior та інші. Керівництво всіх цих компаній раніше залишило Росію назавжди або оголосило про тимчасове призупинення у зв’язку з нападом на Україну та подальшими санкціями.

До списку також входить німецький автовиробник Volkswagen, якому належать бренди Volkswagen, Skoda, Audi та інші. Концерн припинив ввезення автомобілів у РФ і в даний час замовчує про його можливе повернення на ринок. Усі компанії, які залишили Росію, повинні дати відповідь про свої майбутні наміри до початку наступного тижня.

Цікаво, що більшість додатків відповідають назвам оригінальних брендів, але є й такі, в яких назва бренду трохи змінена або орієнтована на іншу діяльність. Audi, наприклад, входить до класу 3, куди входять товари парфумерної промисловості та миючі засоби.

Юристи, що спеціалізуються у сфері патентного права, одностайні у цьому, що з російських підприємців немає шансів зареєструвати ці товарні знаки. Однак це не заважає збільшувати кількість охочих.

Джерело: Укравтопром

Обговорення новини

deavy  

Недолуга русня навіть не розуміє, наскільки глибоку яму вони собі копають цими діями. Більшість компаній ще сподівається повернутись на росію після завершення війни. Думаю, це не для кого не секрет. І більшість з них тільки тимчасово призупинила діяльність.

Але після цього (а також завдяки тому, що нацистська країна 404 неодноразово демонструвала, що їм начхати на міжнародне право) вони ще 100 разів подумають: повертатись на рашку чи ні; інвестувати туди чи ні; локалізувати там виробництво чи ні.

Я сподіваюсь, що відповідь на кожне питання буде "ні".

+5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація