Розчаровані власники водневого седана Toyota Mirai масово подають на автовиробника до суду

Розчаровані власники водневого седана Toyota Mirai масово подають на автовиробника до суду

16 липня 2024
8

Група орендарів і власників Toyota Mirai, очевидно, розчарована реальністю володіння водневими автомобілями, та подала колективний позов проти автовиробника. Позов спрямований на маркетинг Toyota, звинувачуючи їх у введенні споживачів в оману щодо щоденного використання авто на водні.

Позивачі вказують на низку розчарувань, включаючи нестачу діючих заправних станцій, дефіцит і стрімке зростання вартості водневого палива, а також невтішний запас ходу Mirai, який значно нижчий від рекламованих цифр. Вони стверджують, що ці проблеми роблять автомобіль практично «непридатним» для повсякденної їзди.

Згідно з позовом, Toyota та її продавці повідомили потенційним покупцям, що «водневе паливо широко доступне, і що заправка Mirai є безпроблемною».

Реальність володіння, однак, малює іншу картину. Власники та орендарі Mirai повідомляють про часті труднощі з пошуком сумісних заправних станцій. Вони стверджують, що складнощі з заправкою можуть призвести до потреби використання евакуатора.

Окрім того, заявлений запас ходу в 575 і 647 км залежно від версії вважаються нереальними. Водії повідомляють, що постійно проїжджають на 160 км менше, ніж обіцяють офіційні дані Toyota.

У позові також підкреслюється 200-відсоткове зростання ціни на водневе паливо за останні кілька років - з 13 доларів/кг у 2022 році до приблизно 36 доларів/кг у 2024 році. Цей сплеск означає, що паливної картки Toyota на суму 15 000 доларів, наданої у вигляді стимулу при покупці, не вистачить на заявлені п'ять років.

Нарешті, власники японського водневого седану стверджують, що всі вищезгадані проблеми серйозно вплинули на вартість вживаних Toyota Mirai - авто зберігає лише 19,4 відсотка своєї початкової ціни після п'яти років використання. У результаті позивачі вимагають від Toyota відшкодування збитків, звинувачуючи компанію в протиправній поведінці.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Fighting Falcon  

А хтось там із особливо наївних молився на водень і мріяв, що це реальна альтернатива електриці... Ну-ну, тепер витріть свої зелені сопельки

+8-4ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Fighting Falcon, так само як хтось молиться на електрички і думає, що це реальна альтернатива авто на ДВЗ

+4-7ВІДПОВІСТИ  
Fighting Falcon  

No Mercy, майбутнє за електрикою, а водень, як бачимо, смокче.

+5-2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3
Merv  

Я все ще вірю)

+4-2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

За логікою власники електричок повинні подавати на виробників до суду, через такі самі проблеми.

+2-8ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація